Peter van ‘t Schip

Naam: Peter van ‘t Schip
Adres: Oudelaan 2016
Postcode: 6605 SE Wijchen
Telefoon: 06-37175248
Email: pmvantschip@hotmail.com
Functie: Commissielid

Peter is in 1954 in Amsterdam geboren, maar woont al het grootste deel van zijn leven in zijn geliefde gemeente Wijchen met zijn kerkdorpen. Peter is getrouwd en heeft 3 kinderen en is een trotse opa van 5 kleinkinderen. Als opleiding heeft Peter een HBO bachelors behaald in Bedrijfskunde en Elektrotechniek richting elektronica/computertechniek.

Zijn werkzame leven heeft hij met name doorgebracht als Europees en Wereldwijd trainer en verantwoordelijk opleidingsmanager. Peter heeft 18 jaar toneel gespeeld bij het Wijchens Amateur Toneel waarvan 17 jaar in het bestuur en 8 jaar als voorzitter. Wat een prachtige tijd was dat! Op dit moment doet hij al vele jaren vrijwilligerswerk als coach bij MeerVoormekaar. Zijn huidige project bij MeerVoormekaar is de Verbindingstafel voor het “Hart van Zuid”.

Peter is te typeren als professioneel, visionair, proactief, betrouwbaar, rechtvaardig, communiceert helder en begrijpelijk, ziet altijd mogelijkheden, heeft gevoel voor humor, is recht door zee en komt op voor goede en belangrijke zaken en biedt hulp waar dat nodig is.

Politiek is Peter de laatste 4 jaar een succesvol commissielid van de raad bij Wijchen Lokaal. In deze periode heeft Peter o.a. er sterk aan bijgedragen dat de fusie met Druten niet doorging en dat er geen bebouwing kwam aan de oever van het Wijchens Meer.

Om de inwoners van de gemeente Wijchen een stem te geven of zij een fusie wilden of niet, had Peter een referendumverordening geschreven, maar die werd door de andere partijen weggestemd. Met andere woorden, men wilde de inwoners geen stem geven. Wij zullen ons de komende 4 jaar sterk maken om dit alsnog ingevoerd te krijgen. Maak van ons een grote partij in Wijchen en wij maken ons hier sterk voor.

Daarnaast is Peter voorzitter van informatieavonden van de raad en bij gesprekstafels van de raad met inwoners.

In zijn politieke rol als aankomend raadslid (2022-2026) wil hij uw inwoners belangen gaan vertegenwoordigen. Hij heeft uw stem nodig. Met andere woorden:

Stem Lokaal, stem Wijchen Lokaal, stem op Peter.

Bij voorbaat bedankt hij u voor uw stem en vertrouwen.

PS: Mocht u met hem van gedachten willen wisselen over bepaalde zaken die in de gemeente Wijchen spelen, dan is hij te bereiken via pmvantschip@hotmail.com of via 06-37175248

Peter van ‘t Schip

Commissielid Wijchen Lokaal

WONEN 

WERKEN

LEVEN

Arnold van Kuppeveld

Fractievoorzitter Wijchen Lokaal

Rianne Kuipers

Fractieondersteuner Wijchen Lokaal

Kees Timmerman

Commissielid Wijchen Lokaal

Henry van den Heuvel

Lijstduwer Wijchen Lokaal

Peter van ‘t Schip

Commissielid Wijchen Lokaal

Wally Soute

Lijstduwer Wijchen Lokaal

Dave Herms

Commissielid Wijchen Lokaal

Olaf van Rij

Lijstduwer Wijchen Lokaal